Personvern og cookies

SMB Accounting behandler personopplysninger som arbeidsgiver, som leverandør av tjenester (databehandler) og i forbindelse med besøk på vår hjemmeside smba.no. Denne personvernerklæringen gir informasjon om hvilke personopplysninger vi innhenter, hvordan de behandles og beskyttes samt dine rettigheter dersom vi har registrert personopplysninger om deg.

Regnskapsfirma i Bærum. SMBA hjelper deg med stort og smått av regnskapsføring

Personopplysninger som behandles

 

Behandling av personopplysninger

SMB Accounting behandler personopplysninger om, og på vegne av kunder for utførelse av tjenester og leveranser. Vi behandler også personopplysninger om leverandører og som arbeidsgiver i forbindelse med personadministrasjon. Når det gjelder kunder og leverandører, er kontaktinformasjon som navn på kontaktperson, e-postadresse, telefonnummer og stillingstittel registrert. Ansattopplysningene som behandles er blant annet personalia, lønnsopplysninger, evalueringer/medarbeidersamtaler og utdannelse/stillingsnivå. SMB Accounting oppbevarer personopplysninger i henhold til enhver tids gjeldende regler for utførelse av regnskapsoppdrag.

 

Kontaktskjema

Ved bruk av kontaktskjemaet på smba.no må du oppgi navn og e-postadresse. Opplysningene sendes til epost som administreres av daglig leder i SMB Accounting. Opplysningene vil ikke bli videreformidlet til andre utenfor SMB Accounting.

 

Bruk av informasjonskapsler (Cookies)

På SMB Accountings nettsider logges informasjon om besøkende ved hjelp av Google Analytics. Informasjonen som loggføres er ikke knyttet opp mot den besøkende og kan ikke spores tilbake til deg som enkeltperson. Informasjonen samles inn for å bygge kunnskap om hvordan våre brukere benytter nettstedet slik at vi kan tilpasse sidene til våre brukere. Informasjonen som samles inn av Google Analytics lagres på Googles servere i USA. Mottatte opplysninger er underlagt Googles retningslinjer for personvern.

 

Regnskapstjenester

SMB Accounting forestår hele eller deler av regnskapsføringen for kunder. Personopplysninger som behandles i den forbindelse som blant annet navn, adresse, e-postadresse, lønns- og trekkopplysninger. Disse opplysningene innhentes fra kunden/oppdragsgiver og i noen tilfeller tredjepart som for eksempel Altinn.

I slike oppdrag er SMB Accounting databehandler og inngår en databehandleravtale i forbindelse med oppdragsavtalen med kunden/oppdragsgiver som den behandlingsansvarlige. Det er oppdragsgiver som behandlingsansvarlig som har ansvar for å innhente samtykke til behandling av personopplysninger hvor samtykke kreves. Det er kun oppdragsgiver, i rollen som behandlingsansvarlig, som kan instruere regnskapsførervirksomheten om at behandling av personopplysninger ikke skal skje, forvalte krav om innsyn eller be om retting. Den registrerte kan ikke henvende seg direkte til regnskapsførervirksomheten for å motsette seg behandling, kreve innsyn eller kreve retting.

Databehandleravtalen setter rammer for SMB Accountings behandling av personopplysninger.

 

Behandling av personopplysninger knyttet til jobbsøkere

Ved innsending av søknad på ledig stilling hos SMB Accounting eller for kunde, samt innsending av cv og andre relevante dokumenter i forbindelse med jobbsøknad samles det inn personopplysninger.

Personopplysninger om søkere til stillinger blir slettet ett år etter at søknaden er behandlet.