SMB Accounting i front på digital regnskapsførsel for eiendomsselskap

SMB Accounting AS håndterer alle typer selskap. Men likevel er det enkelte bransjer som skiller seg spesielt ut i kundelisten. En av disse er eiendomsrelaterte selskap.

Når man velger regnskapsfører, er det mange aspekter man må tenke på. Det vil selvfølgelig alltid være viktig med god kjemi mellom kunde og regnskapsfører, men spesialisert kompetanse og bransjeerfaring er også viktig å tenke på. Selv om mange ting er generelle innenfor regnskap, er det enkelte bransjer som både krever ekstraordinær kompetanse og godt tilpassede systemer.

Hva er spesielt med regnskapet til eiendomsutviklere?

Vi spør eier og leder i SMB Accounting Øyvind Sundsbø (bildet), som svarer slik: «Det er mange spesielle aspekter ved innkjøp, underleverandører osv. som det er greit å ha erfaring rundt. Vi vet hva et bygg består av og hva de ulike tingene som leveres egentlig er.»

Øyvind Sundsbø,  osm@smba.no, (+47) 997 26 668

«Et annet viktig aspekt er aktivering fortløpende. Vi skiller ofte ut ulike typer av eiendommen eiendelmessig for eierselskapet eller i eiendomssalget for utviklingsselskapet. For en forretningseiendom kan det foretas oppdeling i enheter som for eksempel råbygg, vindu, tak, fasade, tomt, tekniske installasjoner (heis, sentralvarme- eller fyringsanlegg, kjøle- og fryseanlegg, elektrisk anlegg, sanitæranlegg og lignende). Ved å dele opp bedriftens eiendom i mindre enheter i regnskapet kan vi unngå at det blir for stor forskjell mellom balanseført verdi og virkelig verdi. Det er kjekt å ha gjort dette noen ganger, selv om såkalt «dekomponering» er mer vanlig i større selskap enn de vi har som kunder. De fleste av våre kunder selger også byggene videre, så vi tar lite stilling til avskrivningsproblematikk.»

Hva gjør dere ut over tradisjonell regnskapsføring for disse kundene?

«I tillegg til det jeg nevnte i sted, har vi mye oppfølging av ansatte, kontrakter og noe rådgivning rundt lønn og om det å være arbeidsgiver. – Og rundt permitteringer nå for tiden! Vi bistår mye i dette. Vi er også sterkt involvert i hele prosjektadministrasjonen rundt utbygging og rehabilitering, og løpende forretningsførsel.»

God erfaring gjør at eiendomsselskap velger SMB Accounting som regnskapsfører

SMB Accounting er blitt gode på eiendomsselskap ved å få muligheter til å ta oppdrag og lære bransjen å kjenne. Oppdragene har kommet gjennom gode referanser fra håndverksbedrifter som har god erfaring med SMBA og som er underleverandører til eiendomsutviklerne. Slik har det digitale regnskapskontoret i Sandvika fått innpass via håndverksbransjen til eiendomsbransjen.

Gir trygghet i administrasjonen av eiendomsutviklingsprosjektet

SMB Accounting har også en fordel ved at de har allsidige regnskapsførere og rådgivere som kan hjelpe til med en rekke oppgaver innenfor økonomisk oppfølging og administrasjon av eiendom:

  • all administrasjon av utbyggings- og rehabiliteringsprosjekter.
  • løpende forretningsførsel med all kostnadshåndtering, alle regninger, alle fakturaer, all inntektshåndtering og fakturaoppfølging.
  • alt rundt kontrakter og ansattes lønns- og permitteringsforhold.

Ved å overlate oppgavene til SMBA får du en trygghet for at de praktiske oppgavene rundt utvikling av eiendom blir ivaretatt.

Det handler mest om menneskene

Sist men aller mest: Det vil selvfølgelig alltid være viktig med god kjemi mellom kunde og regnskapsfører. I SMB Accounting erfarer vi at all tjenesteyting først og fremst handler om menneskene som samarbeider, om kjemi og tillit. Kan vi passe sammen? La oss ta en prat og se: ring gjerne Øyvind på 997 26 668 med det samme.

Ta gjerne kontakt for en uforpliktende prat hvis du vurderer å sette bort regnskapsførselen til en moderne, effektiv og hel-digital regnskapsfører som kan eiendomsutviklingsbransjen.

Hvis du allerede er kunde og tenker at det finnes nye muligheter for enda større effektivisering av samarbeidet gjennom stadig mer og flere digitale funksjoner, så gi oss også et signal om det!

Photo by Matt Bango on StockSnap

Skrevet av:

Del denne artikkelen:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Hvordan kan vi hjelpe deg?

Vi kan hjelpe deg med alt innen regnskap, rådgivning, forretningsførsel og standard regnskapstjenester.
Send oss en melding, så kommer vi raskt tilbake til deg med et kostnadsfritt og uforpliktende løsningsforslag.