Skattetrekkskontoen – har du nok inne?

Nok et år nærmer seg slutten og det er på tide å minne om at ved årsslutt MÅ skattetrekkskontoen være à jour og nok midler satt til side. Har du sikret dette? Hvis ikke, begår du lovbrudd. Det er en løpende plikt gjennom hele året å ha nok innestående på skattetrekkskontoen.

Problemer med å sette av til skatt? Ta kontakt med oss straks!

Alle arbeidsgivere som utbetaler lønn, må ha en skattetrekkskonto. Dette gjelder også enkeltpersonforetak som har ansatte. Som arbeidsgiver skal du foreta forskuddstrekk etter gjeldende tabell eller satser ved hver lønnsutbetaling. Forskuddstrekket skal du sette inn på skattetrekkskontoen den første hverdagen etter lønnsutbetalingen. Du oppretter en egen skattetrekkskonto i banken. Dette er en spesiell konto der pengene står låst og bare kan brukes til betaling av skatt til Skatteetaten.

Hvis selskapet ikke ønsker å bruke skattetrekkskonto, kan det stilles en garanti for skattetrekket. Det vanligste er at garantien stilles av en bank. Garantien må være godkjent av Skatteetaten før lønnsutbetalingen.

Er det ikke nok penger på skattetrekkskontoen eller ikke gitt tilstrekkelig garanti, plikter vi å si fra om dette gjennom en note i årsregnskapet.

Kilder: Skatteetaten

Skrevet av:

Del denne artikkelen:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Hvordan kan vi hjelpe deg?

Vi kan hjelpe deg med alt innen regnskap, rådgivning, forretningsførsel og standard regnskapstjenester.
Send oss en melding, så kommer vi raskt tilbake til deg med et kostnadsfritt og uforpliktende løsningsforslag.