Frist for skattemelding for selvstendige næringsdrivende 31/5

Fristen for å levere skattemeldingen for selvstendig næringsdrivende (ENK) er 31. mai hvert år. Ektefeller til næringsdrivende har automatisk samme frist. Det samme gjelder deltakere i selskap med deltakerfastsetting.

Delvis utfylt skattemelding for personlig næringsdrivende for 2020 er tilgjengelig i din innboks i Altinn.

Næringsoppgave

Næringsdrivende skal i tillegg til sin skattemelding levere en næringsoppgave. Første gang du åpner skattemeldingen blir du bedt om å velge næringsoppgave.

Hvis du er usikker på hvilken du skal velge, kan du kontakte oss i SMB Accounting eller lese mer om næringsoppgaven på skatteetatens nettsider:

Ny skattemelding for næringsdrivende

Skatteetaten skal forenkle skattemeldingen for næringsdrivende. I dag sender næringsdrivende inn skattemelding, næringsoppgave og vedleggsskjemaer. Ved innsending av skattemeldingen må næringsdrivende forholde seg til opp mot 60 skjemaer med til sammen 6500 felt og de må selv vite hva som gjelder for dem.

Mange opplever dette som komplisert og tidkrevende. Derfor vil Skatteetaten tilby en ny løsning som skal redusere tidsbruken og heve kvaliteten på innsendte opplysninger. Målet er at det skal bli enklere og mer effektivt for næringsdrivende å levere riktige opplysninger med bedre kvalitet.

De første som skal teste den nye løsningen er personlig næringsdrivende. Er du en av dem som får teste? Gi oss tilbakemelding! Skriv til post@smba.no eller ring oss direkte på 997 26 668

/SEO Google-oppsummering – beskrivelse/

Fristen for å levere skattemeldingen for selvstendig næringsdrivende er 31. mai hvert år. Skatteetaten skal forenkle skattemeldingen for næringsdrivende.

Skrevet av:

Del denne artikkelen:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Hvordan kan vi hjelpe deg?

Vi kan hjelpe deg med alt innen regnskap, rådgivning, forretningsførsel og standard regnskapstjenester.
Send oss en melding, så kommer vi raskt tilbake til deg med et kostnadsfritt og uforpliktende løsningsforslag.