Heldigitale regnskap er et effektiv verktøy under Corona-krisen

Selv om mange bedrifter har mindre å gjøre i disse dager, er det fortsatt «business as usual» for mange selskaper. Uavhengig om din bedrift opprettholder normal drift eller er rammet av permitteringer og nedskjæringer, trenger du oppdaterte regnskapstall.

Dersom du ikke har en god oversikt over din bedrifts kostnader, er det også vanskelig å se hvor bedriften kan redusere noe. Det er nødvendig å kunne dokumentere blant annet inntektstap og faste kostnader. Din bedrift bør derfor iverksette tiltak slik at regnskapet er oppdatert.

For å begrense de økonomiske virkningene av myndighetenes Corona-tiltak vil det også være nyttig å se over den daglige driften.

Digitale regnskap oppdatert i realtid

SMB Accounting er en viktig leverandør av oppdaterte regnskap til våre kunder i denne perioden hvor økonomien er mer krevende. For å kunne levere gode tjenester er vi avhengig av maksimal funksjonalitet. Vi har derfor forlatt tradisjonell regnskapsføring basert på fysiske bilag.

Alle våre kunder er fra 2020 på heldigitale regnskapsplattformer som 24SevenOffice, Tripletex eller Cordel. Dette er regnskapssystemer som kan gjøre en stor forskjell for din bedrift i disse dager. Med moduler som direkte bankremitteringer, automatisk innhenting av kontoinformasjon og EHF-fakturaer vil regnskapet raskt kunne holdes løpende ajourført.

Ved et heldigitalt regnskapssystem begrenser man man begrenser papirer som trenger å flyttes rundt. Smitterisikoen mellom personer reduseres. Det vil også begrense fysisk kontakt og nødvendighet av nærkontakt mellom ansatte. Blant annet kan fakturaer og kvitteringer tas bilde av og leveres digitalt, noe som både minimerer risiko for smitteoverføring, men også effektiviserer prosessen.

Coronatiltak framskynder digitalisering

Om du fortsatt har papirregnskap, har du sikkert iverksatt en rekke tiltak for å begrense smitte og sykdom blant dine ansatte. Vi i SMBA gir råd til våre kundernår det gjelder håndtering av regnskap. Vi mener betyr blant annet at fysiske bilag må bli liggende i en uke før ny person kan håndtere dem, ettersom det er varierende informasjon om hvor lenge Corona-viruset overlever på overflater. En konvolutt med bilag vil passere mange hender underveis som mulig kan medføre smitte. Enkelte leverer også bilagene selv ved personlig oppmøte, som øker risiko for smittespredning.

Selv om hjemmekontor kan være befriende, er det ingen hemmelighet at effektiviteten ikke alltid er optimal. Ved å innføre et digitalt regnskap vil man erfaringsmessig behøve mindre tid til oppfølging av regnskapet, som igjen vil frigjøre tid til andre nødvendigheter i driften.

Din bedrift vil derfor kunne dra nytte av et heldigitalt regnskapssystem om det ikke benyttes i dag.

SMB Accounting AS holder åpent som vanlig, og dersom din bedrift har behov for ekstra assistanse eller vil gå over til digitalt regnskap er det bare å ta kontakt.

Skrevet av:

Del denne artikkelen:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Hvordan kan vi hjelpe deg?

Vi kan hjelpe deg med alt innen regnskap, rådgivning, forretningsførsel og standard regnskapstjenester.
Send oss en melding, så kommer vi raskt tilbake til deg med et kostnadsfritt og uforpliktende løsningsforslag.